Waterfront Cape Town

V&A Waterfront

Shop til you drop

Victoria & Alfred Waterfront

Adres

Kaapstad8001Zuid-Afrika
Route

Website

Openingstijden

dagelijks: 09:00-21:00

Weer

lichte regen Lichte regen, 12℃

Het Victoria & Alfred Waterfront is een enorm shopping complex in Kaapstad én een nog werkende haven. Met 23 miljoen bezoekers per jaar is dit een van de toeristische hotspots van Kaapstad.

Je vindt er ruim 450 winkels, restaurants en musea.

Geschiedenis

De oorspronkelijke haven op de plek waar nu het Waterfront ligt is vernoemd naar prins Alfred en zijn moeder Victoria, na zijn komst naar Zuid-Afrika in 1860. In 1988 is gestart met de bouw van het huidige winkelcentrum. In de jaren daarna werd het Waterfront een steeds populairdere bestemming.

Actieve haven

In tegenstelling tot veel andere winkelcentra in oude havens, is de haven van het V&A Waterfront nog volop in gebruik. Er komen veel vissersschepen de haven binnen varen, en grotere schepen komen binnen voor onderhoud in een van de docks. Soms moet je daarom even wachten voor de draaibrug.

Swing Bridge
Swing Bridge

Shoppen

Met ruim 450 winkels hoef je je niet te vervelen. Je vind er bekende ketens zoals H&M en Zara, maar ook luxe merken zoals Armani en Gucci.

Ben je op zoek naar iets speciaals? Ga dan naar The Watershed, vlakbij het aquarium. Je vind er ruim 150 kleine winkeltjes waar je keramiek, kleding en kunst kunt kopen.

Eten en drinken

Naast winkels vind je enorm veel restaurants op het Waterfront. Denk aan ketens als Spur, Ocean Basket en McDonalds, maar ook voor een meer culinaire ervaring zit je goed op het Waterfront. Onze favoriete restaurants op het Waterfront:

V&A Food Market

Geen zin om in een fancy restaurant of bij een fastfoodketen te eten? Ga dan eens naar de V&A Food Market, een food marker in het voormalige Power Station. Je vindt er ruim 40 kleine eettentjes, met allemaal verse en lokale gerechtjes. Je kunt binnen eten, of aan de picknickbanken buiten gaan zitten.

Powerstation V&A food market

Genoeg te beleven

Op het Waterfront is altijd wel wat te beleven. Kijk vanaf het terras naar de vissersboten die binnen komen varen, geniet van de optredens van lokale muzikanten, of maak een ritje in het Cape Wheel: 40 meter boven de grond heb je een prachtig uitzicht over het Waterfront en de stad, met op de achtergrond Signal Hill en de Tafelberg.

Ook kun je vanaf het Waterfront een helikoptervlucht maken over Kaapstad. Een supergave ervaring! Daarnaast kun je verschillende boottochten maken vanuit de haven.

V&A Waterfront
V&A Waterfront
V&A Waterfront

Naar Robben Eiland

De Ferry naar Robben Eiland vertrekt ook vanaf het Waterfront: de Nelson Mandela Gateway to Robben Island.

Moderne kunst in het Zeitz MOCAA

In het Silo District is het Zeitz Mocaa museum voor moderne kunst gevestigd. Alleen vanwege het prachtige gebouw (een oud graanpakhuis) een bezoekje waard.

Zeitz MOCAA

Zeitz MOCAA

Museum voor Afrikaanse moderne kunst in een oude graanopslag

Bekijk meer

Vissen kijken in het aquarium

Bij de Watershed vind je ook het Two Oceans Aquarium. Erg leuk, zeker met kinderen. Je ziet er allerlei soorten vissen, pinguïns en zelfs haaien.

Two Oceans Aquarium

Two Oceans Aquarium

Haaien, pinguïns en vissen op het Waterfront

Bekijk meer

Bereikbaarheid en parkeren

De N1 en de N2 snelwegen komen beide uit bij het Waterfront. Vanuit de stad pak je Buitengracht Street naar het noorden, en vanuit Camps Bay kun je het makkelijkst via Green Point rijden. Ook de Hop-on Hop-off bussen stoppen bij het Waterfront, en je kunt er makkelijk een Uber pakken.

Parkeren bij het Waterfront is geen probleem. Er zijn verschillende parkeergarages met enorm veel plekken, voor zo'n 18 rand per uur. Nog geen euro - kom daar in Nederland maar eens om.