Boulders Beach

Boulders Beach

Pinguïns zie je echt niet alleen op de zuidpool

Boulders Beach

Adres

SimonstadKaapstad7995Zuid-Afrika
Route

Website

Hotels

Openingstijden

dagelijks: 08:00-17:00

Weer

licht bewolkt Licht bewolkt, 16℃

Als je dacht dat pinguïns alleen in koude gebieden leven, heb je het mis. Bij Boulders Beach zie je pinguïns op een paar meter afstand.

Pinguïns in Afrika

Boulders beach, in Simonstown, is een beschutte baai waarin een flinke kolonie Afrikaanse Pinguïns woont. Ze zijn hier in 1982 aangeland en nooit meer weggegaan. Ze begonnen ooit met z'n tweeën, nu zijn er ruim 3000. De pinguïns worden met uitsterven bedreigd en zijn nu gelukkig een beschermde diersoort.

Boulders Beach is onderdeel van het Table Mountain National Park.

Naast Boulders beach komt de Afrikaanse pinguïn op meer plekken langs de Zuid-Afrikaanse en Namibische kust voor. Zo heb je in Betty's Bay, op zo'n 70 kilometer van Kaapstad, de Stony Point pinguïn-kolonie.

Boulders Beach
Boulders Beach
Boulders Beach

Zwemmen met pinguïns?

Altijd al een keer tussen de pinguïns willen zwemmen? Het kan bij Boulders Beach. Niet vanuit het nature reserve, maar als je bij Seaforth Beach de zee in loopt, kom je altijd wel een paar pinguïns tegen. Die zee kan trouwens best koud zijn!

Let op: blijft altijd op voldoende afstand en raak ze nooit aan. Ze kunnen flink bijten.

Praktische info

Boulders is een populaire toeristische attractie. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op 5 minuten van de ingang van het park.

Ook vind je er veel winkeltjes, koffietentjes en restaurantjes.

De entree is best hoog: je betaalt zo'n 170 Rand, en eigenlijk heb je het na 15 minuten wel gezien.

Op weg naar Boulders Beach

Boulders ligt in Simonstown, aan de oostkant van het Kaapse Schiereiland. De route er naar toe is geweldig. Zo kun je vanuit Kaapstad de Chapman's Peak Drive pakken, en vervolgens de Ou Kaapse Weg naar Fish Hoek. Daar vandaan is het nog een klein stukje langs de kust naar Simontown.

Cape Point is ook niet ver weg, en goed te combineren met een bezoekje aan Boulders Beach.