Bo-kaap

Bo-kaap

Kleurrijke wijk aan de voet van Signal Hill

Bo-Kaap

Adres

Bo-KaapSchotsche KloofCape TownZuid-Afrika
Route

Weer

onbewolkt Onbewolkt, 12℃

Bo-Kaap is een levendige wijk aan de voet van Signal Hill, vooral bekend om de gekleurde huisjes. Bo-kaap is een wijk waar vroeger de Maleisische en en Indonesische slaven woonden. Vandaag de dag is het een levendige multiculturele wijk, waar de Maleise, Afrikaanse en Indiase culturen samen komen.

Je kunt meer leren over de geschiedenis in het Bo-Kaap Museum.

Bo-kaap
Bo-kaap
Bo-kaap

Maak een wandeling door Bo-Kaap

Bo-Kaap leer je het beste kennen door een wandeling te maken. De gratis wandeltour start iedere dag om 14:00. Onder begeleiding van een gids verken je de wijk en leer je meer over de kleurrijke geschiedenis. Je bekijkt de Auwal Masjeed Moskee, de oude huisjes en het Atlas Spice Trading Center, waar alle soorten kruiden te koop zijn.

De geschiedenis van Bo-Kaap

Voorheen stond Bo-Kaap bekend als het Malay Quarter. In 1760 kocht Jan de Waal het stuk grond tussen Dorp Streek en Wale Street, en bouwde er 'huurhuisjes'. Die werden verhuurd aan slaven, voornamelijk mensen uit Maleisië, Indonesië en Sri Lanka.

Het gerucht gaat dat de slaven hun huizen in een felle kleur verfden zodra ze bevrijd werden, om zo hun eigen karakter te tonen.

Kanonschoten om 12:00

Net boven Bo-Kaap, tegen Signal Hill staat de Noon Gun. Hier wordt al sinds 1903 iedere dag om 12:00 precies een kanon afgevuurd. Hoor je een harde knal als je in Bo-Kaap rond loopt? Dan is het waarschijnlijk 12 uur.