Kirstenbosch Botanical Garden

Kirstenbosch Botanical Garden

Natuur, avontuur en cultuur: je vindt het in Kirstenbosch

Kirstenbosch National Botanical Garden

Adres

Rhodes DrNewlandsCape Town7735Zuid-Afrika
Route

Website

Openingstijden

zondag t/m woensdag, vrijdag t/m zaterdag: 08:30-17:30
donderdag: 08:00-17:00

Weer

lichte regen Lichte regen, 11℃

Op 15 minuten rijden van het centrum van Kaapstad ligt de KirstenBosch Botanical Garden. Een prachtig stuk natuur waar je mooie wandelingen kunt maken.

Natuurreservaat vol zeldzame planten

Aan de oostelijke voet van de Tafelberg vind je de Kirstenbosch Botanical Garden. De perfecte plek om een middag rond te struinen en van de natuur te genieten.

Ieder weekend loopt het vol met locals die lekker gaan picknicken en van de zon genieten. Door de weeks is het vaak wat rustiger, en kun je op je gemak alle mooie planten en bomen bekijken.

Alle paden zijn eenvoudig te belopen, ook voor kinderen.

Kirstenbosch Botanical Garden
Kirstenbosch Botanical Garden

Films en muziek in het park

Naast de natuur vind je ook cultuur in de botanische tuin. Zo is er een Open Air Cinema waar ieder weekend na zonsondergang films worden gespeeld. In het gras, met uitzicht op de Tafelberg van een film genieten. Wij kunnen ons vervelendere dingen bedenken.

's Zomers zijn er ook regelmatig concerten, van Zuid-Afrikaanse artiesten zoals Goldfish en Jeremy Loops. Kijk voor de komende concerten op Webtickets. De sfeer is trouwens erg relaxed: neem je picknick kleedje mee, en ook kids zijn welkom.

De open air cinema
Goldfish
Jeremy Loops

Door de toppen van de bomen in De Boomslang

De Boomslang is ook een aanrader. Deze brug voert je langs de toppen van de bomen. Je loopt 130 meter lang eerst tussen de bomen, daarna boven de bomen met een prachtig uitzicht. De Boomslang is gratis toegankelijk, en ook goed te doen voor mensen in een rolstoel.

Kirstenbosch Botanical Garden
Kirstenbosch Botanical Garden

Avontuurlijk ingesteld?

Is een wandeling door het park voor jou echt een 'walk in the park'? Dan kun je vanuit Kirstenbosch ook de Skeleton Gorge pakken, die je naar de top van de Tafelberg brengt.

De route is relatief eenvoudig, maar zorg dat je genoeg water, eten, zonnebrand en eten meeneemt. Als je de Cable Car terug wilt nemen, zorg dan ook voor genoeg geld.

Reken op een tocht van 4 uur.

Praktische info

Kirstenbosch ligt zo'n 15 minuten buiten het centrum van Kaapstad. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid, en ook de Hop-on Hop-off bus stop hier (stop 20).

Entree is 200 ZAR, en je kunt je hier zeker 2 uur vermaken.

Trek gekregen? In Kirstenbosch vind het Moyo restaurant (aanrader!), en er is ook een Tea Room.

Moyo restaurant in Kirstenbosch