Camps Bay

Camps Bay

Zien en gezien worden

Camps Bay is de party place van Kaapstad. Hier komen de hipsters en modellen om te flaneren, drinken en te feesten.

Maar je vind er ook een prachtig wit strand tegen de achtergrond van de Tafelberg en de Twelve Apostels.

Cocktails & Beaches

Camps Bay is een soort villawijk ingeklemd tussen de Twelve Apostels aan de ene kant, en de oceaan en het strand aan de andere kant. Je vind er prachtige grote huizen. Hier woont de jetset van Zuid-Afrika.

De boulevard van Camps Bay
Camps Bay
Victoria Road, Camps Bay

Eten en drinken

Genoeg leuke restaurantjes en bars aan de boulevard. En ook al is dit het jetset-dorp van Zuid-Afrika, de meeste restaurants zijn prima te betalen - zeker vergeleken met Europa. Dit zijn onze favorieten:

Het strand van Camps Bay

Het strand, daarvoor kom je naar Camps Bay. Dit is precies hoe je je een mooi strand voorstelt: groot, mooi wit zand en een verfrissende oceaan. Let op, in het voorjaar en de vroege zomer kan het wel heel erg verfrissend (lees: koud) zijn. Maar als de buitentemperatuur stijgt is dat best lekker.

Het strand van Camps Bay
Het strand van Camps Bay
Het strand van Camps Bay

Slapen in Camps Bay

Slapen in Camps Bay is niet goedkoop. De meeste hotels zitten aan de boulevard en zijn echt high-end.

Gelukkig zijn er genoeg villa's in Camps Bay van eigenaren die meerdere huizen hebben. Zij zetten hun villa in Camps Bay weleens op AirBnb, en daar zitten echt pareltjes tussen. Als je geluk hebt scoor je een prachtige villa voor een leuke prijs.

Hoe kom je in Camps Bay

Camps Bay is een buitenwijk van Kaapstad. Vanuit het centrum kun je de mooie omweg via Green Point en Clifton nemen, of de Camps Bay Drive tussen Signal Hill en de Tafelberg in. Beide zijn prachtig.

De MyCiti busjes rijden ook over de boulevard van Camps Bay, en brengen je er vanaf het Waterfront (opstappen bij het Two Oceans Aquarium). Maar een Uber is waarschijnlijk handiger.

Parkeren in Camps Bay is wat lastiger: aan de boulevard is het vaak druk. In de parkeergarage bij de promenade is vaak wel plek, en het is niet duur.