Muizenberg strand met gekleurde huisjes

Muizenberg

De surfer's hotspot van Kaapstad

Muizenberg is een heel relaxed surfdorpje. Er hangt een relaxte vibe, en er zijn veel leuke eettentjes.

Het strand is prachtig, en is vooral bekend om de felgekleurde huisjes bij Surfer's Corner.

Muizenberg
Muizenberg
Muizenberg

Surfen en kiten

Het draait in Muizenberg vooral om golfsurfen en kitesurfen. Op een gemiddelde dag liggen er zo maar honderd surfers in het water bij Surfer's Corner.

Zodra de wind 's middags opsteekt (en dat doet ie!) komen de kiters tevoorschijn.

Bij Surfers Corner vind je dan ook veel surfshops en surfscholen. Maar ook genoeg leuke restaurants en koffietentjes.

St. James Coastal Walk

Vanaf Muizenberg loopt de St. James Coastal Walk tot aan Kalk Bay. Een voetpad vlak langs de zee, over strandjes, langs tidal pools en langs het spoor. De St. James Coastal Walk is eenvoudig te lopen en je doet er zo'n 3 kwartier over.

Tip: als je zin hebt in hardlopen is dit een geweldige route. Vanaf Kalk Bay kun je eenvoudig doorlopen naar Fish Hoek en daar nog een stuk over het strand meepakken. Zo blijf je een beetje fit tijdens je vakantie.

St. James Coastal Walk

Muizenberg met kinderen

Ook met kids kun je je goed vermaken in Muizenberg. Er is een minigolfbaan, een Water Slide Park en de leukste ijswinkel die je kunt bedenken: ijs met suikerspin!

Hoe kom je in Muizenberg?

Muizenberg ligt aan het eind van de M3 vanuit Kaapstad. Vanuit het centrum van de stad ben je binnen 30 minuten op het strand van Muizenberg. Bij Surfer's Corner zijn ruim voldoende parkeerplaatsen.

Er is ook een stationnetje: vanuit Kaapstad Central Station gaat de trein tot aan Simons Town, deze stopt ook in Muizenberg.

Zoals overal in Kaapstad is ook Uber een goede, veilige optie.