Bloubergstrand

Bloubergstrand

Een beter uitzicht op Kaapstad vind je nergens

Bloubergstrand

Adres

BloubergstrandKaapstadZuid-Afrika
Route

Hotels

Weer

lichte regen Lichte regen, 12℃

Een halfuurtje buiten Kaapstad ligt Bloubergstrand.

Hier vind je perfecte witte stranden, een van de beste kitesurfplekken van Kaapstad, en het beste uitzicht op de Tafelberg.

Stranden en kitesurfen

Het strand in Bloubergstrand is prachtig langgerekt en wit. Maar let op: het ligt aan de Atlantische zijde, dus het water is ijskoud.

Vergeleken met andere stranden in Kaapstad ligt Bloubergstrand wat minder beschut. Het kan er dus flink waaien. Dat trekt kitesurfers van over de hele wereld naar Bloubergstrand. Ook als je wilt leren kitesurfen ben je hier aan het goede adres: er zijn verschillende kitesurfscholen, en plekken waar je spullen kunt huren.

Bloubergstrand is ook wat minder toeristisch dan de andere kite-hotspots van de stad. Je vind hier wat meer locals. Andere locals die je hier tegenkomt zijn zeehonden, die ook een golf meepakken.

Bloubergstrand
Bloubergstrand

Het beste uitzicht op de Tafelberg

De omgeving van Bloubergstrand heet Table View. Nergens kun je de Tafelberg en omgeving zo goed bewonderen als hier.

In de stad zelf is de machtige berg natuurlijk ook altijd zichtbaar, maar daar zie je nooit het hele plaatje. In Table View, op zo'n 15 kilometer van de stad, gaat dat een stuk beter. Je kijkt zo over Table Bay op de berg. Ook Robben Eiland is goed zichtbaar vanaf het strand.

Bloubergstrand
Bloubergstrand

Eten en drinken in Bloubergstrand

Trek gekregen? Er zijn genoeg leuke restaurantjes in Bloubergstrand. Dit zijn onze favorieten:

Hoe kom je in Bloubergstrand?

Met de auto

Vanuit Kaapstad pak je de R27 (Marine Drive). Via de haven van Kaapstad rijd je langs de kust. Buiten de spits ben je binnen 30 minuten op het strand. Helaas is vaak best druk op deze route. Tijdens de spits kan het dus een stuk langer duren. Tip: ga in het weekend, of reis buiten de spits. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Met de bus

Vanuit het Cape Town Civic Center kun je de MyCiti bus naar Bloubergstrand pakken. Neem de T01 of T02, en binnen 40 minuten sta je in Blouberg. Daar vandaan loop je in 10 minuten naar strand. De bussen zijn veilig, en rijden over de busbaan - je staat dus niet vast in het drukke verkeer.