Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park

Ontdek deze waanzinnig mooie kustlijn

Nationaal park Tsitsikamma

Adres

Zuid-Afrika
Route

Website

Openingstijden

Altijd geopend

Weer

zeer lichte bewolking Zeer lichte bewolking, 12℃

Tsitsikamma is een waanzinnig mooi park langs de Garden Route. Je komt hier niet voor de wilde dieren, maar voor de spectaculaire kustlijn.

Je komt hier om te raften, kayakken, wandelen en om de 216 meter hoge bungeejump van de Bloukrans Bridge te maken. Als je durft.

Het park

Tsitsikamma ligt langs de zee, en strekt zich uit over een smalle stroom tussen het dorpje Nature's Valley en Eersterivierstrand. In totaal zo'n 80 kilometer in lengte, maar heel small: soms maar een kleine kilometer.

De Storms River Mouth

Bij het plaatsje Storms River mondt de Storms River uit in de oceaan. Hier is veel te beleven!

Zo kun je de rivier af raften, kayakken, tuben, een canopy trail doen.

De Stormsriver Mouth Trail is een wandeling van een half uurtje, waarbij je over een mooi pad langs de kust naar de hangbrug loopt. De hangbrug is bijna 80 meter en brengt je naar de andere kant van de Storms River. Loop nog even omhoog naar het viewpoint om van het uitzicht te genieten.

Tsitsikamma National Park
Tsitsikamma National Park
Tsitsikamma National Park

De Otter Trail

De Otter Trail is een waanzinnig mooie wandeling van de Storms River tot aan Nature's Valley. Een tocht van 45 kilometer waar je zo'n 5 dagen voor uit kunt trekken. Er zitten een aantal flinke klimmen in, en je moet soms kleine rivieren doorwaden. De echte uitdaging komt bij de Bloukrans River, die je over moet zwemmen. Daarna volgt een klim omhoog met een touw.

Er mogen niet heel veel mensen de trail tegelijk lopen, dus check of er plek is en reserveer op tijd bij Sanparks. Meer over de Otter Trail.

Tsitsikamma National Park
Tsitsikamma National Park

Spring van de Bloukrans Bridge

De Bloukrans Bridge is de hoogte brug van Zuid-Afrika. Maar nog nog leuker: je kunt hier de hoogte bungee-jump ter wereld maken. Bij Bloukrans Bridge Bungee spring je een duizelingwekkende 216 meter naar beneden.

Tsitsikamma National Park
Tsitsikamma National Park

Overnachten in Tsitsikamma

In het park vind je een aantal plaatsen waar je kunt overnachten. In het westen ligt Nature's valley, waar veel B&B's zitten. In Storms River vind je die ook, maar daarnaast zijn er hier ook verschillende backpacker lodges.

Daarnaast vind je aan de Otter trail langs de kust ook verschillende hotels en B&B's.

Tsitsi wat?

Het bekt lekker. Tsitsikamma betekent helder water in de lokale Khoisan taal.

Hoe kom je in Tsitsikamma?

Tsitsikamma ligt aan de Garden Route, op zo'n 8 uur rijden van Kaapstad en 2 uur vanuit Port Elizabeth. Vanaf Plettenberg Bay is het een uurtje rijden.

Vanwege de ligging past een bezoek aan Tsitsikamma perfect in een tour langs de Garden Route.

Heb je minder tijd? Je kunt vliegen naar Plettenberg Bay met Cemair, of een binnenlandse vlucht naar George of Port Elizabeth pakken en daar vandaar naar het park rijden.