Jeffreys Bay

Jeffreys Bay

De Surf Capital van de Garden Route

Jeffreysbaai

Adres

JeffreysbaaiZuid-Afrika
Route

Weer

half bewolkt Half bewolkt, 21℃

Jeffreys Bay heeft prachtige stranden, mooie natuurreservaten en de beste surfgolven ter wereld.

Combineer dat met een prettig klimaat en een relaxte vibe, en je hebt een prima bestemming aan de Garden Route.

De Surf Capital van de Garden Route

Jeffreys Bay - ook bekend als J-Bay - is de surfspot langs de Garden Route. De golven hier zijn volgens kenners de beste ter wereld. Onder ideale omstandigheden kun je golf van 800 meter lang pakken. Absoluut uniek. Door de epische golfsurf-film Endless Summer kreeg J-Bay wereldwijde bekendheid onder longboarders.

Dat trok nogal wat surfers aan, en zo werd een slaperig vissersdorpje een echt hippie-stadje. Ook nu nog hangt er een relaxte surf-vibe in J-Bay.

Ieder jaar vind de J-Bay open plaats, een surfevent onderdeel van de Men’s Surfing Championship Tour.

Zelf surfen? Je kunt op veel plekken spullen huren, surfles nemen, of op surfcamp gaan.

Jeffreys Bay
Jeffreys Bay

De natuur in

Net buiten Jeffreys Bay vind je het Seekoei Nature Reserve. Hier komen de Seekoei River en de Swart River in zee uit. In het reserve kun je een aantal korte hikes maken.

In het Seekoei Reserve stikt het van de dieren: bosbokken, stekelvarkens, flamingo's, pinguïns en ontelbare vogels.

Iets naar het noorden ligt het Kabeljous Nature Reserve: 3 kilometer kustlijn, duinen, bushveld en wetlands. Er is een wandeling van 3 of 7 kilometer. Je kunt hier de bosbok, caracal, duiker en het stekelvarken tegenkomen.

Jeffreys Bay

Walvissen en dolfijnen

Ook als je geen surfer bent kun je je in Jeffreys Bay goed vermaken. Het walvisseizoen loopt van juli tot oktober. De Humpback en de Southern Right Whales komen dan langs. Naast walvissen zie je dolfijnen, pinguins en haaien.

Jeffreys Bay

Hoe kom je in Jeffreys Bay?

Jeffrey's Bay ligt aan de Garden Route, vlak bij de N2. Het ligt een klein uurtje van Port Elizabeth. De volgende stop aan de Garden Route is Tsitsikamma Nature Reserve, zo'n 1,5 uur naar het westen.

Met het vliegtuig kun je naar Port Elizabeth, daar komen vanuit Kaapstad en Johannesburg binnenlandse vluchten aan.

Officieel is Jeffreys Bay trouwens geen Garden Route meer, want die eindigt in Storms River. dat mag de pret echter niet drukken - J-bay hoort gewoon bij je reis langs de Garden Route.