Plettenberg Bay

Plettenberg Bay

Jet-set dorp langs de Garden Route

Plettenbergbaai

Adres

PlettenbergbaaiZuid-Afrika
Route

Weer

half bewolkt Half bewolkt, 13℃

Plettenberg Bay ('Plett') is alweer zo'n mooi plekje langs de Garden Route.

Plett is een echt jetset-dorp. In het voorjaar komen de jongeren hier voor een 'spring-break', en in de zomer gaan veel Zuid-Afrikanen hier op vakantie.

Je vind hier prachtige stranden, leuke restaurantjes en het waanzinnig mooie Robberg Nature Reserve.

Stranden, surfen en duiken

Hobie Beach, Lookout Beach en Robberg Beach zijn de drie mooie stranden bij Plettenberg. Stuk voor stuk goede plekken om even te chillen, maar zeker ook om te surfen.

Je vind in Plett verschillende surfscholen waar ze je de kneepjes van het vak leren.

Ben je liever onder water? Duiken kan ook prima in Plett. Extra bijzonder: duiken met de zeehonden. Meer over duiken in Plettenberg Bay.

Walvissen spotten

Tussen juli en december komen de Southern Right Wales massaal naar Plettenberg Bay. In de wateren voor Plett brengen ze hun jongen ter wereld, en sterken ze weer aan voor de tocht naar de zuidpool. Ook kom je hier vaak dolfijnen tegen.

Ze zijn niet moeilijk te vinden: je kunt met een gids het water op, maar vaak genoeg zie je ze gewoon vanaf de kant. Goede plekken zijn het Robberg Nature Reserve of het Plettenberg Park.

Plettenberg Bay

Robberg Nature Reserve

Als je in Plettenberg Bay bent, mag je het Robberg Nature Reserve echt niet missen. Robberg is een natuurgebied dat een stuk de oceaan in strekt. Er zijn een aantal goede paden, zodat je vrij makkelijk een mooie wandeling over het schiereiland kunt maken.

De rots steeks zo'n kilometer de zee in, en hoe verder je loopt, hoe mooier het uitzicht wordt. Kies uit een van de drie verschillende wandelingen over en rond de rots.

Als je geluk hebt, zie je in de wateren rondom Robberg walvissen, dolfijnen, of zelfs een witte haai. Verder zie (en ruik!) je de zeehonden, en zijn er veel vogels.

Plettenberg Bay
Plettenberg Bay
Plettenberg Bay

Hoe kom je in Plettenberg Bay?

Plettenberg Bay ligt aan de Garden Route langs de N2. Dat is een een hele goede snelweg. Op sommige plekken betaal je wel tol.

Plettenberg ligt zo'n 6 uur rijden van Kaapstad, 2 uur van Mossel Bay en 2,5 uur van Port Elizabeth.

Als je haast hebt kun je met Cemair rechtstreeks naar Plett vliegen vanaf Kaapstad of Johannesburg.