Knysna

Knysna

Leuke stad aan de lagune

Knysna

Adres

KnysnaZuid-Afrika
Route

Weer

half bewolkt Half bewolkt, 13℃

De Garden Route ligt bezaaid met leuke stadjes, en Knysna is er daar zeker een van.

Knsyna (de K spreek je niet uit) is een must-see langs de Garden Route aan een prachtige lagune. Tel daar de leuke restaurants en de mooie regenwouden om de stad bij op, en je weet: hier moet je zijn.

Knysna, stadje aan de lagune

De Knysna Heads zijn 2 grote rotspartijen aan de kust. Daartussen stroomt het water de lagoon binnen. Dit vormt het Featherbed Nature Reserve.

De lagune is een mooi natuurgebied waar veel vis voor komt. Ook vind je er veel villa's van rijke Afrikanen en Europeanen

Tip: pak de auto en rijd helemaal omhoog naar het Knysna Heads Viewpoint. Van hieruit heb je een geweldig uitzicht over de Heads, de oceaan en de lagune.

Knysna
Knysna

Kayakken en boat trips

Zin om het water op te gaan? Huur een kayak en roei rustig door de lagune heen. Of ga mee met een boottocht, waarbij je de lagune uit vaart tot aan de Heads. Met oesters en een wijntje. Klinkt goed toch?

Knysna Waterfront

Verwacht hier geen Waterfront zoals in Kaapstad. Maar het Knysna Waterfront is wel echt een leuke plek om wat te eten of te shoppen, terwijl de zeilboten voorbij dobberen.

Knysna
Knysna
Knysna

Oesters eten in Knysna

Als je in Knysna bent moet je eigenlijk oesters eten. De stad staat bekend om deze schelpdieren. Er is zelfs een jaarlijks oesterfestival. Gek op oesters? Zorg dan dat je eind juni in Knysna bent voor het oesterfestival.

Knysna Forest en de Garden of Eden

Rondom Knysna ligt het Knysna Forest: een dichtbegroeid oerbos met oude bomen, varens en bloemen. Het bos strekt zich uit tot de bergen. Er gaan zelfs geruchten dat er nog olifanten voor komen in de bossen.

Je kunt trekkings maken door het Forest, van 1, 2 of zelfs 7 dagen. Geen zin om zo lang te lopen, maar wil je wel het bos ervaren? Rijd dan naar de Garden of Eden.

Langs de N2 vind je een goed begaanbaar pad van ongeveer een kilometer, waarbij je een goed beeld krijgt van de natuur.

Knysna
Knysna

Knysna Elephant Park

Tussen Plettenberg Bay en Knysna, langs de N2, vind je het Knysna Elephant Park. De olifanten hier zijn allemaal afkomstig uit de verschillende nationale parken van Zuid-Afrika. Het zijn voornamelijk wezen, of olifanten die verhuisd moesten worden.

Je kunt hier met olifanten mee lopen en de olifanten voeren samen met gidsen

Hoe kom je in Knysna?

Knysna ligt aan de Garden Route, op zo'n 500 kilometer van Kaapstad en 250 kilometer van Port Elizabeth. Het ligt aan de N2, een hele goede snelweg.

Naar Knysna vliegen kan ook., Je vliegt dan met Airlink of Kulula naar George, of met Cemair naar Plettenbergbay, en rijdt het laatste stuk met de auto. Maar waarom zou je die prachtige Garden Route niet gewoon af rijden? Veel leuker!