Mossel Bay

Mossel Bay

Startpunt van de Garden Route en leuk havenstadje

Mosselbaai

Adres

MosselbaaiZuid-Afrika
Route

Hotels

Weer

licht bewolkt Licht bewolkt, 12℃

Mossel Bay is een klein havenstadje en een geliefde vakantiebestemming voor Zuid-Afrikanen en toeristen. Je vind hier een mooi strand, leuke wandelingen, een museum en veel leuke restaurants. Een prima start van een paar dagen Garden Route dus.

Vanaf hier loopt de Garden Route tot aan Port Elizabeth.

Life's a beach

In Mossel Bay vind je een groot, mooi strand: Santos Beach. Dit is de Indische Oceaan, en het water is hier een stuk warmer dan in bijvoorbeeld Kaapstad. Het klimaat is hier ook wat warmer, dus een duik in de zee kan geen kwaad.

Santos Beach

Slapen op het strand - in een trein

De Santos Express is een oude trein die langs het strand is geparkeerd, en omgebouwd is tot hotel. De kamers zijn vrij klein, maar er is een leuke bar en restaurant met uitzicht op het strand. Een superleuke ervaring!

St. Blaize Trail

De St. Blaize Trail is een prachtige wandeling langs de kust. Het pad is zo'n 13,5 kilometer, en redelijk pittig. Omdat je hetzelfde stuk weer terugloopt, moet je er zo'n 6 uur oor uittrekken,

Je start vanaf een de grot onder het Cape St. Blaize Lighthouse in Mossel Bay, en loopt langs de kliffen en de zee. Via de Tunnel Caves en Pinnacle Point loop je tot aan Dana Bay.

Zorg voor goede wandelschoenen en genoeg te drinken: onderwerg kom je niks tegen.

St. Blaize Lighthouse
St. Blaize Trail
St. Blaize Trail

Uit eten in Mossel Bay

Mossel Bay is behoorlijk toeristisch. Dat betekent dat er ruim voldoende keuze aan restaurants is. Deze vonden wij leuk:

De geschiedenis van Mossel Bay

Mossel Bay heeft een belangrijke plek in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Lang voordat Jan van Riebeeck in 1652 bij Kaap de Goede Hoop aan kwam, was Bartolomeu Diaz in 1488 de eerste Europeaan die in contact kwam met de locals. Hij was ook de eerste Europeaan die om de Kaap heen voer, en zo de route naar India ontdekte.

Het Bartolomeu Dias Museum Complex herinnert aan die gebeurtenis. Je ziet er onder ander een replica van het schip van Dias.

Mossel Bay en omgeving

In de omgeving van Mossel Bay is genoeg te doen.

Seal Island

Seal Island is een klein eiland voor de kust waar honderden zeehonden wonen. Boek een boat trip om ze van dichtbij te bewonderen. Onderweg krijg je uitleg over de dieren, en over de vogels die je onderweg tegenkomt. Als je geluk hebt kun je ook nog haaien of walvissen tegenkomen.

Diaz Express

Vanuit Mossel Bay pak je een minitreintje naar verschillende bestemmingen. De route voert langs de Indische Oceaan en de ruige kust, dus je kijkt je ogen uit. Je kunt kiezen voor verschillende excursies, bijvoorbeeld naar Hartenbos of naar Great Brak River. Meer over de Diaz Express.

Outeniqua Mountains

Als je vanaf Mossel Bay naar het noorden rijdt kom je bij het begin van de Outeniqua Mountains. Pak bijvoorbeeld de Robinson Pass langs de R328 richting Oudtshoorn: het landschap is hier prachtig.

Boottocht naar Seal Island
Diaz Express

Hoe kom je in Mossel Bay?

De N2 loopt vanuit Kaapstad via Mossel Bay naar Port Elizabeth. Mossel Bay ligt precies in het midden, op zo'n 400 kilometer van Kaapstad en 400 kilometer van Port Elizabeth.

De N2 is een goede snelweg. Op sommige plekken moet je tol betalen.

Kom je vanuit het binnenland? Mossel Bay ligt op een uurtje rijden van Oudshoorn.

Vliegen kan ook: bij George is een luchthaven. Airlink, FlySafair en Kulula vliegen dagelijks van George naar Kaapstad en Johannesburg.