Golden Gate Highlands

Golden Gate Highlands

Spectaculaire landschappen vlakbij Clarens

Nationaal park Golden Gate Hoogland

Adres

Clarens9707Zuid-Afrika
Route

Weer

onbewolkt Onbewolkt, 14℃

Golden Gate Highlands National Park ligt tegen de grens van Lesotho.

Je komt hier niet zozeer voor het wildlife, maar vanwege het fascinerende landschap.

Over Golden Gate Highlands National Park

Vlakbij Clarens, en tegen de grens van Lesotho ligt het Golden Gate Highlands National Park. Een klein park, waar je in een uurtje doorheen rijdt.

Dit park staat bekend om de grote rotspartijen, die door eeuwen erosie zijn uitgesleten. Vooral de paddelstoelvormige rotsen zien er heel bijzonder uit.

Daarnaast vind je in het park ook zebra's, apen, springbokken en eland-antilopes.

Golden Gate Highlands
Golden Gate Highlands
Golden Gate Highlands

Hiken in Golden Gate

Voor hikers is het park ook een geweldige plek: pak de Rhebok Hiking Trail, dan ben je ruim 2 dagen aan het lopen door het mooie landschap. Korter kan ook: er liggen prachtige hiken in het park van 1 uur tot 5 uur.

Overnachten bij Golden Gate

Het Golden Gate Hotel is een luxe hotel midden in het park. Iets meer basic (en eigenlijk veel leuker) is het Glen Reenen Rest Camp, waar je kunt kamperen of in een echte Rondavel kunt slapen.

Ook vind je in het park het Basotho Cultural Village, waar je kunt ervaren hoe de lokale bevolking rond 1800 leefde. Ook daar kun je overnachten.

Golden Gate Highlands
Golden Gate Highlands
Golden Gate Highlands

In de buurt: Clarens

Golden Gate ligt op 15 minuten rijden van Clarens, en dat is ook een prima plek om te overnachten. Clarens is een superleuk kunstenaarsdorpje met veel Art Galleries, restaurants, pubs en zelfs een bierbrouwerij. Er hangt een relaxte sfeer in het dorp, en in de omgeving is ook veel te doen. Naast Golden Gate bezoeken kun je er mountainbiken, quad rijden, kano-en en abseilen. Zeker in het weekend is Clarens erg populair onder mensen uit Johannesburg die een weekendje weg gaan.

Bereikbaarheid

Het park ligt op zo'n 5 uur rijden van Johannesburg, en vlakbij Clarens. Je kunt door het park heen rijden van Clarens naar Harrismith, of andersom.

Toegang tot het park is gratis.