Clarens

Clarens

Klein kunstenaarsdorp aan de voet van de bergen

Clarens

Adres

ClarensZuid-Afrika
Route

Hotels

Weer

onbewolkt Onbewolkt, 3℃

Clarens is een klein stadje tegen het Maluti-gebergte bij Lesotho.

Door de week is het hier vrij rustig. In het weekend en in de vakanties wordt het druk. Dan komen er veel mensen uit Johannesburg de natuur op zoeken.

Niet gek: Clarens is een gezellig dorp in een prachtige omgeving.

Kunstenaarsdorp in de Free State

Met 750 inwoners is Clarens een piepklein dorpje. Toch is het leuk om te bezoeken. Ten eerste vanwege de vele kunstenaars die hier wonen. Je vind hier veel galerieën en leuke kleine winkeltjes.

Daarnaast ligt het in een prachtig gebied: je kijkt tegen de bergen van Lesotho aan, en het Golden Gate Highlands National Park is 15 minuten rijden.

Ook komen er in het weekend veel dagjesmensen uit Johannesburg, op zoek naar natuur, en een beetje verkoeling. Daarom vind je in Clarens veel restaurants, winkeltjes en cafe's.

Actie in Clarens

Genoeg gewinkeld? Dan kun je in Clarens ook prima actief aan de slag.

Rondom het dorp liggen verschillende mountainbike-routes. Het is hier flink bergachtig, dus je zal lekker door moeten trappen.

Ook kun je gaan wild-waterraften over de Ash-rivier, abseilen en paintballen. Onze favoriet is quad-rijden, door de modder van de omliggende boerderijen. Bij Clarens Xtreme kun je al deze activiteiten boeken.

Nog een tip: net buiten het dorp vind je de kaasboerderij Baris Monger. Hier kun je aanschuiven voor een kaasproeverij en andere delicatessen.

Praktische info over Clarens

Clarens ligt vrij hoog, waardoor het een stuk koeler is dan in de rest van het land. Zeker 's avonds kan het flink afkoelen, en in de winter kan er zelfs een pak sneeuw liggen.

Clarens ligt op zo'n 4 uur rijden vanaf Johannesburg. De route er naar toe is een mooie, dwars door de Free State.

Vlakbij Clarens: Golden Gate Highlands

Net buiten Clarens ligt het Golden Gate Highlands National Park. Je hoeft daar niet naar toe voor een uitgebreide safari, maar het landschap is echt prachtig.

Daarnaast vind je er zebra's, bavianen en elandantilopes.

Blijven slapen in Clarens

Het barst echt van de Bed & Breakfasts in Clarens. Kijk eens op Airbnb voor leuke B&Bs.

Daarnaast is er ook een Protea Hotel. Ook prima, maar een B&B is wel een stuk gezelliger.