iSimangaliso Wetland Park

iSimangaliso Wetland Park / St. Lucia

Groot, groen wildpark met veel water

iSimangaliso Wetland Park

Adres

Zuid-Afrika
Route

Website

Weer

onbewolkt Onbewolkt, 17℃

iSimangaliso, vroeger bekend als St. Lucia, is een enorm divers natuurpark.

De oceaan komt hier samen met het zoetwater van Lake St. Lucia. Die combinatie van verschillende ecosystemen zorgt voor een enorme biodiversiteit.

Over het iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park is een enorm park dat zich uitstrekt van het dorp St. Lucia tot de grens van Mozambique - met een kustlijn van 280 kilometer.

In het zuiden van het park ligt het Lake St. Lucia Estuary, waar het zoete water van het gigantische Lake St. Lucia en het zoute water van de oceaan samenkomen.

Tot 2007 heette het park Greater St. Lucia Wetland Park. iSimangaliso betekent 'wonder' in het Zulu - een toepasselijke naam voor zo'n wonderschoon park.

St. Lucia

St. Lucia is het grootste dorp in de buurt van het park. Hier vindt je veel hotels, en hier vertrekken alle tours door het park.

St. Lucia is een gezellig dorp, en de perfecte uitvalsbasis voor een trip door iSimangaliso.

Er lopen hier vooral 's nachts regelmatig nijlpaarden door de straat. Doe dus een beetje voorzichtig.

Saint Lucia

Saint Lucia

Toegangspoort tot iSimangaliso

Bekijk meer

Wildlife en natuur in iSimangaliso

iSimangaliso heeft een enorm rijke biodiversiteit. Het is veel groener dan de meeste andere parken van Zuid-Afrika. Op een vrij klein gebied vind je heel veel verschillende ecosystemen. Denk aan grote zandstranden, koraalriffen, savanne en moerassen, allemaal vlakbij elkaar.

Die biodiversiteit zorgt voor een enorme wildlife-populatie. Denk aan:

  • Krokodillen
  • Nijlpaarden
  • Leeuwen
  • Olifanten
  • Buffels
  • Neushoorns
  • Walvissen
  • Dolfijnen

De Big 5 kun je dus spotten in iSimangaliso, maar er is nog veel meer te zien.

Safaritours

Je kunt prima met je huurauto het park in. De wegen zijn goed begaanbaar. Vanuit St. Lucia rijd je door Bhangazi Gate het park binnen. Volg de hoofdweg, en je ziet al snel het enorme meer aan de ene kant, en de Indische oceaan aan de andere kant.

Naast self-drives kun je in St. Lucia ook guided safari's boeken. Wat je zeker moet doen: met een boottocht op safari. De boot vertrekt vanuit St. Lucia, en de tocht duurt zo'n 2 uur. Je ziet krokodillen, nijlpaarden, roofvogels en veel meer.

Halverwege de tour ga je zelfs aan land voor een safari te voet, waarbij je zebra's, buffels en antilopes tegenkomt. De tour kost 300 Rand, nog geen € 20.

Boek je tour bij Heritage Tours.

Hippo boottocht
Hippo boottocht

Er is nog veel meer te doen

Naast safaritours is er nog veel meer te beleven. Je kunt duiken of snorkelen, waarbij je zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen tegen kunt komen.

Verder kun je paardrijden over het strand, of gewoon relaxen op het strand. Cape Vidal is een van de mooiste stranden van Zuid-Afrika en ligt op een uur rijden van St. Lucia.

Hluhluwe-Imfolozi

Vlakbij St. Lucia ligt nog een mooi wildpark: Hluhluwe-Imfolozi. Dit is een van de grootste parken van Zuid-Afrika, en een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Kruger.

Hluhluwe Imfolozi Park

Hluhluwe Imfolozi Park

Een van de grootste en rustigste wildparken van Zuid-Afrika

Bekijk meer

Hoe kom je in St. Lucia / iSimangaliso

St. Lucia ligt zo'n 2,5 uur rijden van Durban. Durban heeft een grote luchthaven waar je naar toe kunt vliegen vanuit Kaapstad en Johannesburg.

Malaria in iSimangaliso

Let op: er kan malaria voorkomen in iSimangaliso. Het is een zogenaamd laag-risico gebied. Je hoeft geen malariatabletten te slikken, maar bescherm jezelf wel tegen muggen. Gebruik DEET, en zorg dat je 's avonds lange mouwen draagt.

Overleg met de GGD voor jouw persoonlijke situatie. Meer over malaria en gezondheid.